1 Porsiyon 62Kalori
Pişirilme Yöntemi: Fırın Yemekleri
Porsiyon: 4 kişilik
,
,
Hazırlama süresi: Ortalama 30 dakika
İçerdiği Vitaminler: A, B1, B2, B3, B5, B6, ve B9 İçerir
İçerdiği Vitaminler: A, B1, B2, B3, B5, B6, ve B9 İçerir
Malzemeler
Yarım su bardağı kadar krema
– 100 gr Taza Levrek Fileto
– 3 yemek kaşığı dolusu Mantar
– 1 Çay kaşığı dolusu safran
– 2 -3 diş soyulmuş bütün ya da parçalara bölünüş Sarımsak
– 1 Çorba Kaşığı dolusu silme Zeytinyağı
– 1 Tatlı Kaşığı Kadar Karabiber,
-1 Çay kaşığının ucu ile tuz.
-1 ufak kâse rendelenmiş eski kaşar
Tarifi
-Levreği kuşbaşı parçalar halinde doğrayın
– Orta ateşli tavada zeytinyağında doğradığınız levrekleri sote edin
– Mantarları ufak küpler şeklinde doğrayın
-Tavaya ufak küpler şeklinde doğradığınız mantarları da ekleyerek sote etmeye devam edin
– 2 diş sarımsağı bütün ya da küçük parçalar halinde tavaya ilave edin
-Sırasıyla safranı ve kremayı ekleyin tahta kaşık ile yavaşça karıştırın
-1 çay kaşığı kekik ve karabiberi ekleyin.
– En Son olarak tuzu da ekleyin
– Bu malzemeyi Ocaktan Alarak Orta Boy Güvece Koyun .
-Üzerine rendelediğiniz kaşar peynirlerini ilave edin.
– Fırında kaşar peynirleri eriyinceye kadar pişmesini bekleyin.
BİLGİ: Mantar mevsime uygun
Sarımsak mevsime uygun
Diyet yemekleri kategorisinde bulunan Güveçte Diyet Levrek Fileto çok beğeneceksiniz. Kilosuna ve yediğine, içtiğine dikkat edenler için hazırladığımız evde yapılan bu mükemmel tarifini sizlerle paylaşıyoruz.
Yorumlar